Ontdektraject NieuwsgierigerWijs

NieuwsgierigerWijs-Veluwe-headerBen jij benieuwd naar de nieuwsgierigheid van je kind(eren)?
Wil je graag een bewuste rol spelen in de ontwikkeling van je kind?
En wil je daarbij ruimte maken voor de nieuwsgierigheid die van nature aanwezig is?
En heb jij zin om daarvoor nu op ontdekkingstocht te gaan?
Om te groeien als begeleider van je kind als ontdekkend mens.

En hoe mooi om op deze manier bij te dragen aan een generatie kinderen die opgroeit meer in contact met hun ware natuur!

Voor wie
Voor ouders en begeleiders van kinderen van 1 tot 7 jaar.

Het traject
Je maakt gedurende vijf maanden een persoonlijke ontdekkingstocht. Je verkent zowel je eigen nieuwsgierigheid als die van je kind. Praktisch bestaat het traject uit 5 delen met steeds twee opdrachten: één om je als begeleider van je kind te ontwikkelen en één om je eigen nieuwsgierigheid verder te verkennen. Er zijn 3 contactmomenten via skype, telefoon of persoonlijk waarbij we intenties zetten, je je ervaringen deelt met de opdrachten, en nieuwe richtingen verkennen. De gehele periode heb je de mogelijkheid vragen te stellen via mail of telefoon.

Wat levert het op?
Het traject biedt je de mogelijkheid nieuwe manieren te ontdekken en je eigen te maken voor het volgen van de nieuwsgierigheid van je kind en die van jezelf en:
– plezier in het samen ontdekken met je kind
– een diepere verbondenheid met je kind
– inzicht in de nieuwsgierigheid en fascinaties van je kind
– minder gedoe, meer rust, je eigen todo-lijstjes loslaten en meer in het nu zijn
– het op gewone momenten makkelijker op kunnen zetten van je ‘nieuwsgierigheids’ bril
– allerlei praktische manieren om je kind te volgen en begeleiden in zijn/haar ontwikkeling

Door het traject met Saskia meer echte aanwezige tijd doorgebracht met mijn kinderen!! Heel waardevol om ze te volgen en te ervaren wat zij nu echt daadwerkelijk willen, in plaats van dat ik het voor hun invul. Mijn ogen zijn meer geopend voor hun en mijn eigen nieuwsgierigheid en interesse. – Drieske

Wanneer
Het traject duurt 5 maanden. Er zijn 3 uitwissel-momenten. We plannen deze samen in. Bij voorkeur op maandagavond of donderdagavond van 20:15 tot 21:00 uur. Elke maand ontvang je de 2 opdrachten per email, in totaal 10 opdrachten, met soms een extra opdracht als we daartoe samen besluiten tijdens een uitwissel-moment.
Je kunt op elk moment instromen. Meld je hieronder aan en ik neem contact met je op om jouw avontuur in de tijd te zetten en onze afspraken te plannen.
me-ijsland

Investering
De kosten voor dit traject bedragen 250 euro.
Mocht deze investering een belemmering voor je vormen om deel te nemen, neem dan even contact op.

Door wie
Saskia op de Weegh moeder van Sven (6 jaar) en Jiri (4 jaar), oprichter van NieuwsgierigerWijs. Sinds de geboorte van m’n kinderen ben ik erg nieuwsgierig naar hoe ik de pure nieuwsgierigheid en het intuïtieve van kinderen de ruimte geefe en welke rol ik als ouder hierin kan en wil spelen. Al doende, experimenterend en kennis en wijsheden vergarend deel ik graag m’n inzichten en ervaringen. En bovenal bied ik graag een ruimte waarin je zelf je antwoorden en wegen kunt ontdekken die voor jou helemaal kloppen, via opdrachten die jij op dat moment graag wilt doen, vanuit jouw nieuwsgierigheid!

“Door mee te doen heb ik het plezier van het ontdekken herontdekt. Even stilstaan in het nu en samen nieuwe dingen leren. Nu lukt het me beter, op gewone momenten de ‘nieuwsgierigheidsbril’ op te zetten.” – Judith

“De sessies hebben mij praktische handvaten gegeven om de nieuwsgierigheid van mij en mijn kind meer ruimte te geven.” – Wim

Aanmelden
Ga je mee op ontdekkingstocht? Meld je aan via onderstaand formulier.