NieuwsgierigerWijs is dé plek voor inspiratie en handvatten biedt om samen met je kind op ontdekkingstocht te gaan, zowel online als offline.

Het ontstaan
“You are your childs first teacher’, stond er op de kaft van een boek dat ik, Saskia op de Weegh, te leen kreeg. Ik begon erin te lezen bij de houtkachel in een vakantiehuisje in Appelscha. Na een paar alinea’s kreeg ik kippenvel en begon er van alles te tintelen.  Ja hierin wilde ik graag iets betekenen. Ik ben al sinds de zwangerschap van m’n eerste kind nieuwsgierig naar hoe ik zijn ontwikkeling kan begeleiden en hoe we van elkaar kunnen leren. En al sinds m’n studie Human Resource Development ben ik geraakt door de ontwikkeling van mensen en hoe je contexten kunt creëren die bijdragen aan persoonlijke groei ‘van binnenuit’. Het volgen van je nieuwsgierigheid is dé manier om van binnenuit de wereld te ontdekken. En ouderschap is een hele mooie mogelijkheid om je kind hierin te begeleiden en samen een hele belangrijke basis te leggen voor een leven vol nieuwsgierig ontdekplezier.

Wat is het
NieuwsgierigerWijs is de plek om je verder te ontwikkelen in het begeleiden van je ontdekkende kind en je eigen ontdekkracht te vergroten en je nieuwsgierigheid te verdiepen. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwsgierigheid van je kind? Laat je inspireren door de verhalen en filmpjes op de website, kom naar een ontdekdag om andere ouders en kinderen te ontmoeten en doe mee aan het online avonturenprogramma waarin je in kleine groepjes gericht aan de slag gaat met jouw vraagstukken en ontdekkingen.

De missie
NieuwsgierigerWijs draagt bij aan een wereld waarin kinderen vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en in hun eigen tempo de wereld om hen heen kunnen ontdekken. NieuwsgierigerWijs nodigt ouders uit om hun rol hierin te pakken én hun eigen nieuwsgierigheid achterna te gaan.

Voorleven
Saskia op de Weegh, oprichter van NieuwsgierigerWijs, ging ook zelf haar nieuwsgierigheid achterna. Ze ging op boekavontuur Nieuwe paden banen om te ontdekken hoe je eigenlijk nieuwe dingen in de wereld zet. In mei 2018 verscheen haar boek Nieuwe paden banen, waarmee ze haar avontuur rond maakte. Nieuwsgierig naar wat ze ontdekte? Lees meer over het boekavontuur en boek.

“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.” – Howard Thurman